Każdy podłączony kanał ma własną stronę ustawień. Otwórz Channels, wybierz menu ⋯ przy kanale i kliknij Manage.

Strona ustawień kanału: zakładka General, z sekcjami Capabilities nad Details i przyciskiem Disconnect w prawym górnym rogu.
Strona otwiera się na uchwycie (handle) kanału i jego sieci, z czerwonym przyciskiem Disconnect w prawym górnym rogu i dwiema zakładkami poniżej.
General
Capabilities
Do czego ten kanał może być używany. Ocoya opisuje każdą możliwość prostym językiem:
- Publish and schedule social content — czy można publikować do niego posty
- Use this channel in planner workflows — czy workflows mogą na nim działać
- Track connected profile activity
Wyłączenie capability to łagodniejsza alternatywa dla odłączenia. Kanał pozostaje podłączony i zachowuje historię, ale przestaje być oferowany do tego celu — przydatne, gdy konto jest uśpione i wolisz, żeby nie było wybierane przez przypadek.
Details
Trzy tylko-do-odczytu wiersze:
| Row | Co to jest |
|---|---|
| Label | Nazwa, którą Ocoya pokazuje dla tego kanału |
| Type | Social lub Ecommerce |
| Provider | Sieć, z którą jest połączony |
Identyfikator kanału nie znajduje się na tej stronie. Jeśli potrzebujesz go do Ocoya API, użyj Copy API profile id w menu ⋯ na stronie Channels.
Posting slots
Tygodniowe godziny, które ten kanał ma sugerować przy planowaniu. Zakładka pokazuje liczbę zdefiniowanych slotów, więc 0 od razu mówi ci, że ten kanał nie ma żadnych. Zobacz Posting slots.
Disconnect
Disconnect jest dostępne zarówno na samej stronie, jak i w menu ⋯. Zobacz Disconnect a channel, aby sprawdzić, co się zatrzymuje, a co zostaje.